Det er faktisk super nemt at lave og også bruge. Jeg var så heldig at finde nogle billige mini-marshmellows i Søstrene Greene til 15,95 for 150 gr.
Når blandingen er færdig, dvs. smeltet sammen, hælder jeg den i en form, der er forret med bagepapir. Når den er helt afkølet skærer jeg den i den form jeg nu skal bruge og smører den op med smørcreme, så den bliver helt jævn.
RICE KRISPIES TREAT
- 250 g skumfiduser skåret i små stykker.
- 100 g smør
- 175 g rice crispies
- Evt. ½ tsk vanille ekstrakt
Torsdag bagte jeg lagkagebunde og lavede mousserne klar. Lagkagebunde- og hindbærmousse opskriften er begge lagt ud tidligere. Til ananasmoussen brugte jeg følgende:
5 blade husblas
250 g ananaspuré (ananas fra dåse)
3 spsk citronsaft
2 pasteuriserede æggehvider
1/2 dl sukker
1 tsk vanillesukker
1 dl piskefløde
Du skal starte med at udbløde husblassen i koldt vand ca. 5-10 min. før. Blend imens ananas med vanilliesukkeret. Pisk æggehviderne stive sammen med sukkeret, som du tilsætter lidt efter lidt. Pisk fløden til flødeskum. Varm citronsaft over vandbad og vrid vandet fra husblassen, som du så lægger i citronsaften. Tag derefter et par skefulde af ananaspureen og bland i citronsaften.Bland nu resten af pureen i. Vend nu blandingen sammen med flødeskummet. Skal gerne stå i køleskab et par timer, men kan med fordel laves dagen før.
Torsdag aften delte jeg lagkagebundene i 3 dele. Jeg tog min bageform og lagde en stor frostpose i, som jeg har klippet op. Det gør det meget nemmere, når jeg skal have kagen ud af formen. Lagde den første bund i, som er toppen. Hældte hjemmelavet hindbær-/jordbærsaft på bunden og sprøjtede med en tyllepose hindbærmousse første lag på. Næste lagkagebund kom i formen, og blev også vædet med saft. Ananans moussen blev lagt i formen og drysset med en hel plade hakket Marabou Daim-chokolade. Til sidst lagde jeg bunden på og lagde posen om kagen inden jeg satte den på køl. Nogle timer senere tog jeg den ud og vendte den på pladen, som jeg først havde klippet bagepapir til, se tidligere fif ved piratkagen. Det gør at pladen ikke bliver fedtet ind i smørcremen, som jeg så smører hele kagen op med. Inden jeg smører kagen op, fjerner jeg lige det overskydende mousse rundt om kagen.
Sætter kagen lidt på køl igen før jeg lægger et fint udrullet lag fondant på. Når det er lagt helt glat på, har jeg farvet noget fondant sort, som jeg så ruller tyndt ud, skærer i striber og påsætter kagen med evt. vand eller tylose lim. Toilettasken er også overtrukket med fondant, skåret mønster i og sat sølvperler på. De små perler er fondant trillet til små kugler og vendt i perlemorsglimmer.
Kagen vakte stor lykke og var en kæmpe overraskelse, til både fødselaren og veninderne. Så gør det ikke spor at det tager meget lang tid at lave sådan en kage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar