søndag den 2. december 2012

Nu er det så endelig blevet jul

Nu siger kalenderen så endelig jul, og synes at jeg knokler med mange projekter. Jeg er så stolt af mig selv, at jeg har sagt nej til nogle opgaver, for jeg kan mærke, at jeg har mere end nok at rive i for tiden. Jeg har haft sidste dag på den gård, hvor jeg var blomsterdekoratør, og har nu job i en tøjbutik samt en hyggelig lille blomsterbutik, hvor jeg ikke render mig selv ihjel. Men alligevel er der jo meget der skal hænge sammen for i blomsterverdenen er det jo absolut højtid nu, samt alt det andet jeg plejer at lave for dem jeg kender.

Havde så lige glemt, at jeg havde lovet min yngste søn Lucas, at han skule have kager med til at dele ud i morgen til klippe-/klisterdag. Men fik et af mine dejlige ønsker opfyldt for nissen havde husket, at det i dag er 1. søndag i advent, og at jeg også fik en gave. Jeg fik NEWYORKERbyHEART-kogebogen!!! Stor glæde. Og hold nu op, hvor er den flot og jeg kunne finde på at lave det hele i dag! Det er en meget indbydende, lækker bog med en masse livretter. Valget faldt derfor på en af opskrifterne i bogen til skolen, så det blev til Whoopie Pies, så her er opskriften så, som den er fra New Yorker by Heart.


Opskriften giver ca. 20 stk.

50 g usødet kakaopulver
150 g rørsukker
1 1/4 dl solsikke- eller majsolie
1 æg
2½ dl sødmælk
1 tsk. vaniljeekstrakt
250 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
et nip salt

Fyld:
125 g flødeost, stuetemperatur
50 g smør, blødt
½-1 tsk. pebermynteekstrakt
175 g flormelis
Lidt rød frugtfarve

Desuden: rød/hvide pebermyntebolcher eller stokke som er knust

Forvarm ovnen til 220 grader (ikke varmluft). Kom kakaopulver og sukker i en skål, og bland det sammen. Tilsæt olie, æg, mælk og vanilljeekstrakt. Brug en el-mikser til at piske det sammen med, og start på laveste hastighed. Pisk, til blandingen er glat og godt blandet sammen.

I en anden skål blandes mel, salt, bagepulver og natron sammen, Hæld det i kakao-blandingen, og rør det sammen med en ske. Rør ikke mere end højst nødvendigt. Sæt dejen med en spiseske (jeg brugte dog teskeer, da jeg synes de bliver store) på bageplader med bagepapir. Lav rimelig god afstand mellem kagerne. Sættes i ovnen og bages ca. 5 min. De skal lige netop føles faste. Tag dem ud, og lad dem stå på pladen et minuts tid, inden de flyttes over på bageristen og køles helt af.

FYLD: Rør flødeost og smør sammen til den er en helt glat creme. Tilsæt pebermynteekstrakt og flormelis. Smag fyldet til, så det bliver som du kan lide det. Stilles på køl, til kagerne skal lægges sammen.

Når kagerne er helt kolde, lægges de sammen om creme to og to med den flade side mod hinanden, og siderne trykkes ned i de knuste bolcher. serveres straks.

Da jeg havde bagt kagerne, som jeg først lægger sammen i morgen tidlig, tog jeg så lige til min datters svømning og skyndte mig hurtigt hjem, hvor jeg "lige" kreerede en stor adventskrans, tre dekorationer og en dørkrans; alt sammen bestillinger jeg ikke havde nået før i dag.





Maden i aften blev til en rejemad med mayonaise og godt med friskkværnet peber, da jeg ikke orkede at lave mad. Vi har nu siddet og set julekalender på TV2 med det første lys tændt i adventsdekorationen og rammerne er jo helt fantastiske, da det har sneet i nat og meget af dagen. Det er rigtigt blevet jul. Glædelig jul!







 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar