Kærnemælksboller (ca. 18-20 stk.)
1 dl mælk
2 1/2 dl kærnemælk
50 g gær
200 g smør
3 spsk. sukker
lidt salt
3 æg
ca. 700 g hvedemel
1 æg til pensling
evt. perlesukker til toppen
Hæld mælken i en gryde sammen med smør og lun det til smør et smeltet. Hæld det i en skål, hvor du smuldrer gæren i, og tilsætter kærnemælken under omrøring. Tilsæt de 3 æg, sukker og salt og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt det sammen til dejen er smidig. Overdæk dejen i en skål og stil skålen et lunt sted til dejen har hævet til ca. dobbelt størrelse. Gerne en times tid. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Del dejen i to dele og del hver del i 9-10 stykker. Tril hvert stykke dej til en bolle og sæt bollen på en bageplade dækket med bagepapir. Stil bagepladen med boller til at hæve i ca. en halv times tid. Husk pladen også skal være overdækket. Tænd ovnen på 220 grader, pensel bollerne med et sammenpisket æg og strø evt. perlesukker på. Bages i ca. 10 min. på midterste rille og kæles af på en bagerist efter bagning.
Opskrift kommer senere på denne kage der er kreeret af mine to børn på hhv. 9 og 13 år. Er meget stolt af dem. Lavede en regnbuekage med limemousse.
Opskrift kommer senere på denne kage der er kreeret af mine to børn på hhv. 9 og 13 år. Er meget stolt af dem. Lavede en regnbuekage med limemousse.
Sikke dygtige børn du har ♡
SvarSletTusinde tak Mette. Var også selv overrasket over de var så dygtige. Kan vel bruge dem som assistenter....
Slet