søndag den 30. september 2012
Louie's Piratlagkage
Louie's 3 års fødselsdagskage. Han skulle holde sin første store fødselsdag og temaet var pirater. Hans mor havde set nogle af mine tidligere kager, og bestilte denne, hvor der også gerne skulle indgå noget med smølfer. Så resultatet blev denne store kage med lagkagebunde, hindbær- og limemousse. Nu er jeg jo ikke lige så garvet i kagebagning endnu og må sige en stor tak til www.himmelske-kager.dk for hendes fantastiske side med gode guides. Det er en super blog hun har her, som giver svar på alt om kager.
Lagkagebunde:
Lagkagebunde 18-20 cm)
5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Æggene skal have stuetemperatur, så tage dem ud i god tid før du skal bage. Det gør æggemassen mere luftig og giver en mere luftig lagkagebund. Ligeledes gør jeg formen klar inden jeg går i gang og har et super tip igen fra himmelske-kager. Hun smører bunden med smør og klipper et stykke bagepapir til så det passer i bunden. Hun smører ikke siderne på formen, da kagen vokser bedre op hvis siderne ikke er smurt. På denne måde får du en snor-lige kage.
Del nu æggene i blommer og hvider. Tilsæt sukker og pisk godt og grundigt til æggemassen er lys og skummende. Mens maskinen pisker, så afvej mel, kartoffelmel og bagepulver og pisk æggehviderne stive, så begge dele er klar når æggeblomme-massen er færdigpisket. Sigt først mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og bland grundigt. Vend derefter med det samme de stiftpiskede æggehvider i.
Hæld dejen i formen og sæt den i en 175 C varm ovn i ca. 40-45 minutter. Lad være med at åbne ovnen i de første 30 minutter! Den totale bagetid afhænger selvfølgelig af hvor stor en kage du bager. Hold øje med kagen og tag den ud så snart den er fast at røre ved. Pas på, at den ikke får for meget, for så bliver den tør.
Afkøl kagen i formen på en bagerist. Når den er kølet, skærer du forsigtigt kagen fri i kanten af formen og vender den ud på bageristen og lader den afkøle helt inden du skærer den i tre bunde.
Du kan med fordel fryse bundene. Læg bagepapir imellem bundene og pak dem godt ind i fryseposer
Limemousse: (Passer til en kage på ca. 25 cm i dia).
4 dl piskefløde
2 del creme Fraiche
2 dl Youghurt Naturel
1½ dl. sukker
2 tsk. revet skal af økologisk limefrugt
1 dl. limesaft
6 blade husblas
Start med at piske fløden stiv. Pisk derefter creme fraiche, youghurt og sukker sammen ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst. Læg husblassen i blød i koldt vand. Pres vandet fra og smelt husblassen i limesaft og -skal i en gryde ved meget svag varme. Hæld massen i youghurtblandingen i en tynd stråle og rør det hurtigt sammen. Vend til sidst flødeskum i. Sættes nu på køl i et par timer til den er stiv nok til at bruge som fyld i en kage.
Hindbærmousse:
4 dl piskefløde
140 gram sukker
300 gram hindbær eller jordbær
1 tsk citronsaft
6 blade husblas
Kom husblassen i kold vand. Purer hindbær og sukker. Pres vandet fra husblassen og smelt husblassen i citronsaften. Brug et varm vandbad. Rør den smeltede husblas i hindbærpuréen. Kom først en tredjedel af flødeskummen i og vend det i. Når det hele er vendt, i så vend resten af flødeskummen i. Det skal gerne gå hurtigt fra man hælder husblasen over indtil alt flødeskummen er vendt i. For den begynder at stivne med det samme. Men man skal samtidig være forsigtig ikke at piske luften ud af flødeskummet.
Jeg har skåret lagkagen ud i tre bunde og monteret formen med en frostpose, så alle kanter er dækket. Derefter har jeg lagt øverste lag kagebund og fyld limemousse i. Næste bund lagt i formen og hindbærfyldet lægges nænsomt i. Til slut lægger jeg sidste bund i og sætter formen med lagkagen i køleskabet. Kan godt laves dagen før. Man kan også sagtens lægge frisk frugt i moussen, blot sørg for at frugten er drænet, så den ikke afgiver for meget fugt. Når den har sat sig kan den vendes forsigtigt ud på kagepladen den skal stå på.
Labels:
Bagværk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar