I dag skal jeg på venindebesøg, og har bagt nogle skønne muffins med blåbær og lakrids. Hun plejer at komme forbi en gang i mellem på arbejdet, bare for at se, hvad jeg har bagt til mine kolleger, så nu synes jeg hun lige skal have nogle muffins til sig selv. Af de blåbær jeg havde tilbage kogte jeg en marmelade med vanille, æbler og lakrids, som jeg tænker må være skønt på en gang hjemmebagte boller til en køllig og regnfuld efterårsdag.
Opskrift (ca. 12 muffins)
Ingredienser
100 g smør
3/4 dl. mælk
1 ½ dl. rørsukker
2 æg
1 tsk. bagepulver
1½ spsk. kartoffelmel
1 tsk. vanillesukker
2½ dl. hvedemel
Lun mælk og smør sammen. Pisk æg og sukker let samme og bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt skiftevis ægge- og mælkeblandingen i de tørre ingredienser. Røres gerne samme i min. 5. min. Hældes halv op i papirsforme, da de hæver meget. Bages midt i ovnen v/225 C i ca. 10.12 min.
Kan også hvile i køleskabet natten over, så får du ekstra store muffins.
Dette er min basisopskrift, som jeg tilsætter, lakrids, blåblær, bana, rosiner, æbler, 2 spsk. kakao, chokolade og alt muligt andet. Det er en rigtig nem opskrift at arbejde med, og synes de bliver super gode hver gang.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar