torsdag den 27. september 2012
Masser af muffins...
En rigtig hyggedag med Ida, som er min yngste datter på 8 år. Synes jeg havde haft lidt travlt med arbejde på det sidste, så besluttede mig for hun skulle have en fridag, hvor hun kunne tæske mig i Triomino og Uno Extreme. Vi bagte de lækreste muffins, som vi pyntede med smørcreme og fondant.
De gule var naturligvis citronmuffins med citronsmørcreme og de andre var æble-/kanelmuffin med almindelig vanillesmørcreme og lidt kakaodrys på.
I løbet af dagen kom også en veninde og hendes datter på besøg, som også fik guffet muffins og vi havde bagt så mange, at de også måtte tage nogle med hjem, selvom mine to store drenge menter de godt kunne spise dem alle.
Til muffins med æble og kanel har jeg brugt min basisopskrift på muffins, hvori jeg har blandet to stik. fintskåret æbler i tern, som er vendt i kanelsukker og tilsidst vendt i dejen inden de kom i formene. Toppingen er en alm. glasur med vanilje.
Vaniljeglasur:
250 g flormelis, siet
75 g usaltet smør
ca. 2 spsk. sødmælk
et par dråber vaniljeekstrakt
Pisk flormelis og smør sammen i en røremaskine ved middel hastighed til det er godt blandet. Skru ned til lav hastighed. Bland mælk og vaniljeekstrakt i en anden skål, og kom det i smørblandingen en skefuld ad gangen. Skru op til høj hastighed, når al mælken er indarbejdet. Fortsæt med at piske, til glasuren er let og luftig, min. 5 min.
Citroncupcakes fra The Hummingbird Bakery ca. 12-18 stk.
125 g hvedemel
150 g melis
1½ tsk. bagepulver
2 spsk. revet citronskal samt ekstra til pynt
40 g usaltet smør
1½ dl sødmælk
1 æg
Citronglasur
250 g flormelis
80 g usaltet smør, stuetemp.
2 spsk. revet citronskal
et par dråber frugtfarve (kan udelades)
1/4 dl sødmælk
Forvarm ovnen til 170 grader.
Kom mel, sukker, bagepulver, citronskal og smør i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpiskeren), og pisk for lav hastighed til alt er godt blandet og sandet i konsistensen. Hæld gradvis mælken i, og pisk det, til det netop er blandet.
Kom ægget i melblandingen, og fortsæt med at piske til det netop er indarbejdet. Fortsæt med at røre et par minutter mere, til blandingen er jævn. Rør ikke for længe.
Fyld papirforme med totrejdedele med dejen, og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20-25 min. Lad kagerne kæle af i formene.
Citronglasur: Pisk flormelis, smør, citronskal og evt. frugtfarve i en røremaskine og pisk for middel hastighed, til alt er godt blandet. Skru ned til lavere hastighed. Hæld langsomt mælken i, og skru op for hastigheden, når den er godt indarbejdet. Fortsæt med at med at røre, til glasuren er let og luftig, min. 5 min. Jo længere man pisker, desto luftigere og lettere bliver glasuren.
Smør citronglasur på toppen, når kagerne er kolde, og pynt med lidt citronskal.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar