25 g gær
3 dl. lunkent vand
et lille nip salt
1 æg
ca. 350-400 g mel
2 spsk. honning
3/4 dl. creme fraiche
Creme:
3/4 l. piskefløde
60 gr. sukker
1 vanillestang
1 æg
1½ spsk. maizenamel
Rør først gæren ud i den lunkne vand og tilsæt honning, creme fraiche æg og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til en blød dej. Stilles til hævning et lunt sted med et klæde over skålen, i ca. 30 min. Ælt dejen igennem og rul dejen til en rulle og skær den ud i ca. 10 stk, som du triller til kugler og gør flade med en kagerulle.
Til kagecremen tager du maizenamel og pisker ned i den kolde piskefløde, tilsætter æg, sukker og korn fra en vanillestang og hælder det hele i en gryde. Varm blandingen over et kogeblus over svag varme, mens du hele tiden pisker. Når det skal til at koge op, begynder det at blive tykt, tag det da fra varmen og pisk lidt endnu. Lad det køle lidt af inden du bruger det til kagerne.
Læg en klat af kagecremen på hvert stykke dej og fold enderne i over hinanden på midten og læg den foldede side nedad på en bageplade med bagepapir på. Husk at dejen skal slutte tæt, så cremen ikke løber ud. Må gerne lige efterhæve 20 min, hvorefter de pladen sætte si ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Husk altid at holde øje, da alle ovne varmer forskelligt.
Et lille tip er, at jeg ikke bruger al kagecremen, men putter kagecremen i en sprøjtepose, så når bollerne er kølet helt af laver jeg et lille hul i hver bolle og sprøjter lidt afkølet creme i dem hver. Nogle sprøjter jeg også en lille klat syltetøj i og slutter af med et sprøjt flødeskum i hver bolle. Du kan også piske creme og flødeskum sammen til en dejlig, luftig masse og sprøjte i bollerne. Til slut putter jeg glasur på.
Det vakte lykke i vores lille familie, men må indrømme, at der ikke var den store appetit til aftensmaden kl. 18, så vi rykkede maden lidt denne dage. For at jeg ikke skulle stå i køkkenet hele min fridag valgte jeg en super nem ret, som passer sig selv.
Jeg lavede en kylling i en helt ny stegeso, som min mand havde fået i julegave. Jeg tog bare, hvad der lige var i køleskabet som var små kartofler, gulerødder. porrer og hvidløg, snittede det i mindre stykker, lagde det i stegesoen, krydrede med alt og peber. Dernæst hældte jeg en halv flaske hvidvin ved og ca en halv liter kyllingfond. Jeg købte en super lækker kylling, som jeg vaskede, delte i to og krydrede under skindet med en klat smør og krydderurter. Lagde kyllingstykkerne ovenpå grøntsagerne, lagde låget, smed det i ovnen en times tid ved 200 grader, og det er super nemt og smagte bare rigtig godt.
Til slut må jeg lige dele en dejlig buket jeg lavede forleden, da en fyr skulle fri til sin kæreste og ville have en slags brudebuket til dette formål. Så jeg bandt en dejlig buket til ham og har efterfølgende fået at vide, at han fik et ja.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar