søndag den 17. februar 2013

Valentin og de skønneste cupcakes

Heldigvis er det ved at være afslutningen på en dejlig uge, men også meget travl uge. I torsdags var det Valentinsdag, hvor man som blomsterbinder har rimeligt travlt i dagene op til og ikke mindst på selve dagen. Vi skal have planlagt på arbejdet, hvad der skal købes ind og hvor meget der skal købes ind, og alligevel blev vi totalt overrendt og måtte kl. 17.00 melde alt udsolgt af røde roser. Det er svært at vurdere, når det er en ny butik og ingen ansatte ved om det er en travl dag her. Men det blev det så sandelig. Det var sjovt at være med til, men godt nok også hektisk, og måtte da jeg kom hjem sande, at jeg havde snittet/skåret mig mange steder på mine ømme fingre.



Jeg var så heldig at jeg har fået en uventet gave fra min chef, fordi jeg er den jeg er. det har jeg ikke prøvet før og blev meget rørt og glad. Hun ved jeg jeg forsøger at lave en masse nye ting om kager og elsker mad og bagning udover at kreere blomster, så hun havde købt et sæt til mig, hvor jeg kan lære at lave gumpaste blomster. Et sæt fra Wilton, der hedder Gumpaste Flower Cutter Set, men i brochuren er der vejledning i hvordan man gør det, men synes der mangler en del i sættet til at man kaste sig over det. Bl.a. molding måtterne, ståltråd og måske en lille pakke gumpaste havde gjort det. Men jeg skal sikkert og nok komme i gang med det.

Heldigvis havde jeg fri dagen efter Valentinsdag, men der skulle jeg så bage til min datters klasse kom på besøg sammen med et hold forældre. Jeg har det med nogle gange, at når jeg bager så bager jeg bare ud fra, hvad jeg lige synes jeg har og, hvodan konsistensen er på dejen. Så problemet er når nogle spørger om opskrifter, er det meget svært at videregive for jeg aner det jo ikke helt præcist. Så jeg besluttede mig for at denne gang ville jeg stå med et stykke papir og skrive det ned. Så her er opskriften til en lækker, luftig bolle, som både er gode lune, men også dagen efter.


Stina's Boller med havregryn: (ca. 16 stk.)
1 3/4 dl. lunkent vand
3,5 dl. kærnemælk
1 spsk. vegetabilsk olie
1 æg
50 g gær
1 spsk. mørk sirup
3 ½ dl. havregryn
2 dl. grahamsmel
ca. 600 g hvedemel (måske mere eller mindre)
1 nip salt

Udrør gæren i den lunkne vand, tilsæt alle de våde ingredienser, æg og salt. Tilsæt derefter havregryn, grahamsmel samt hvedemel. Dejen skal æltes i min. 5-10 min. og føles godt blød endnu. Gem noget af melet til dejen har hævet. Dejen skal hæve i ca. 1 time evt. lunt sted og æltes igennem til den er blød, men ikke klistrer. Tril dejen til en pølse og skør stykker ud, så de er lige store. Tril hvert stykke til en bolle og læg på en bageplade med bagepapir. Sættes i ovnen i ca. 25 min. v/225 grader.


Jeg måtte jo også bage nogle muffins, da jeg havde lovet at børnene også skulle have det sjovt med at bage og lære om fondant. Så bagte nogle muffins ud fra min basisopskrift, hvor jeg tilsatte ca. 6 friske blåbær pr. stk. Var ellers fristet til også at tilsætte en lille smule Bülow lakridspulver, men tænkte, at nu det var til børn, måtte jeg hellere lade være. Der ud over bagte jeg så en omgang af mine favorit cupcakes, som er jordbær-cheesecakes cupcakes.

Der er til ca. 18 cupcakes i denne opskrift.
2 3/4 dl. mælk
75 g smør ved stuetemperatur
2 æg
1 ½  tsk. vanillepulver

225 g sukker
2 1/4 tsk. bagepulver

190 g hvedemel
et nip salt
ca. 1½ pk. friske jordbær, skåret i mindre stykker
250 g. digestive kiks, smuldret

Hæld mælk, vanille, smør, bagepulver og æg sammen i en røremaskine og sørg for det er godt blandet sammen. Tilsæt bagepulver, salt og mælk og pisk dejen til den er blød og cremet i konsistensen. Tilsæt de hakkede jordbær og vend det i dejen med en dejskraber. Fyld dejen i muffinsforme og sæt i en forvarmet ovn v/175 grader i ca. 18-20 min.. Tjek altid dejen ikke hænger fast i en kødnål eller et grillspyd. Lad nu kagerne køle helt af mens du laver toppingen, som er en dejlig flødeostecreme.

450 g flormelis
75 g usaltet smør ved stuetemperatur
190 g flødeost

Du starter med at piske flormelis og smør sammen i en røremaskine til det er rigtigt godt blandet. Tilsæt flødeosten og pisk til det er blandet sammen. Tilsæt evt. et par dråber vanilleessens. Pisk det sammen i min 5 min. Men pas på det ikke skiller.



Smør flødeosten på cupcakes og vend dem i de knuste Digestivekiks. Du kan også vælge at sprøjte det på med en fin tylle. Jeg har så lavet i fondant nogle små jordbær til pynt. Det er en himmelsk mundfuld man får her og man kan nok ikke nøjes med en... Velbekomme.

Til aften lavede jeg en nem ret, for jeg orkede ikke det helt store, og mærkeligt nok er børnene blevet helt vilde med broccoli, og det skal man jo ikke klage over. Så lavede en nem tærte med broccoli og laks.

Tærtedej til alm. strl. tærteform
175 g hvedemel
125 g koldt smør eller margarine
3 spsk. koldt vand
½ tsk. salt

Æggemasse:
6 æg
½ dl. mælk
1 dl. piskefløde
evt. lidt ost.

Hvedemel og smør/margarinen smuldres sammen til en sandet konsistens. Tilsæt salt og saml dejen hurtigt med vandet. Du skal ikke ælte dejen for længe, blot samle dejen til den er blød og nem at arbejde med. Læg den nu på køl i køleskabet i min. 1 time, gerne mere. Kan opbevares i køleskab i op til 2 dage. Rul dejen ud så den passer i din tærteform og tilsæt fyldet, som i mit tilfælde bestod af dampet broccoli (et helt hovede), 1 finthakket løg og lidt laksestykker. Du kan også bruge andet kød eller grøntsager. Smuldrede også lidt cremet gorgonzola i blandingen.

Til æggemassen pisker du alle ingredienserne sammen og hælder det over i tærteformen. Du kan også spare på piskefløden og tilsætte creme fraiche. Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar