mandag den 4. marts 2013

Marts måned er begyndt med sol

Tiden flyver afsted og kalenderen siger nu, at vi er i marts måned. Vejret har været fantastisk med en dejlig forårssol og det er jo, hvad de fleste af os trænger til. På arbejdet bugner det med løgplanter og de er skønne bare at have i en urtepotte, binde i buketter eller lave med lidt pynt. Der er masser af muligheder og det er skønt hele tiden at finde på noget nyt, men nogle gange er det svært at få tid til at udfolde sig, for vi har forrygende travlt i butikken.

På dette billede er der en buket der er bundet med lilla roser, lilla fresia, ranunkler, clematis og lilla statise. Jeg har bundet med magnoliagrene i og sat små løg på pinde med perlehyacinter i buketten. Buketten er bundet med grønt af salal og eucalyptus. Det er da en buket der bringer glæde. Da vi hastigt nærmer os påske er der også en skøn buket

Den næste buket er lidt mere hen ad påsketankerne, da jeg har brugt gule/orange ranunkler, espresso roser, som er lidt brændt orange i farven, syrener, påskeliljer, blå, franske anemoner samt halm, læder og salalblade, påskeliljer og perlehyacinter m/løg sat på pinde. I haven pipler det også frem med vintergækker og erantis, og det er med at nyde dem, for med en lille pige i huset er de hurtigt plukket og sat i små snapseglas i vindueskarmene. men det ser jo også dejligt ud.

Tiden er travl for jeg er i gang med indsalg af børnetøj som jeg har to gange om året i fritiden, så maden er ikke det helt store højdepunkt for tiden, men hygger om familien de dage jeg så har nogle ledige timer. Da jeg havde release på børnetøjet i form af et åbent hus forkælede jeg også mine kunder med dejlige mini- cupcakes. Lavede en chokolade variant med chokoladeganache og havsalt, hvor jeg i opskriften har udskiftet noget af melet med kakaopulver og hakket chokolade samt tilsat flager af havsalt. Da chokoladeganachen er toppet på cupcaken, gav jeg dem et lille sprøjt chokoladesauce, som var noget jeg bare havde i skabet og strøede lidt havsalt på toppen. De blev virkeligt gode. De andre var vanille cupcakes med vanilleicing i forskellige farver. Jeg brugte bare min basis opskrift på muffins, som jeg har lagt ud her et par gange, sprøjtede i mini forme med en tylle og bagte dem i knap 7-8 min. Husk at de skal køle af inden du pynter dem.








Man kan jo pynte dem med lige det man har lyst til og i de grønne tilsatte jeg lidt pebbermynteessens i icingen, bare for at lave dem anderledes. Alt blev spist og det der var til overs røg nok på gulvet til glæde for vores dejlige Miele Golden Retriver, som aldrig svigter og støvsugerposen skal aldrig tømmes, blot luftes. Cupcakes er noget jeg efterhånden bare laver fordi det er hurtigt og nemt at stå med, og det er noget alle kan lide. Jeg kan nøjes med en gang servietter og ikke skulle diske op med tallerkner og bestik.Lidt nemt må det gerne være. Lavede forresten to gange af dejen og det gav lidt over 90 cupcakes. Husk endelig ikke at hælde for meget dej i formen inden du bager, da den hæver meget op, og der gerne skal være godt med plads til toppingen.

En dejlig nem forårsdekoration kan jo også være, hvis man har et skønt fad, en opsats, skål eller bare et eller andet, man gerne vil lave lidt fint i en fart. Du tager en pote med lige de forårs blomster på løg, som holder mest af. det kan være vintergækker, krokus (som jeg har brugt), erantis, scilla, hyacinter (har også brugt i denne dekoration) vibeæg, tet e tet eller små søde tulipaner på løg. Tag dem ud af den potte de kom i, og hvis de er meget høje til den form du benytter skærer du med en urtekniv jorden af, som du ville skære en skive brød. Der sker intet ved du også skærer i rødderne til løgene. Sæt planten på det sted du gerne vil have den i din dekoration og læg mos rundt om lidt tilfældigt.

Du kan jo benytte forskellige typer mos og fæstne dem lidt ved at tage og lave nogle kramper af ståltråd du klipper mindre og bukker som en hestesko. Stik dem ind i mos og i planten, så skal det nok holde sig. Bland evt. også små birkegrene elle troldegrene rundt om. Jeg har benyttet en lang stængel fra en hjerteranke til at give lidt niveau, så det hænger lidt ned. Du kan jo også benytte efeu fx. Så tager du et par ekstra løg, børster jorden af og sætter et træspyd i, som bare kan være et grillspyd. Dem sætter du lidt her og der i din dekoration. Til slut har jeg taget en udsprungen hyacint, taget blomster af og sat dem på en tynd sølv ståltråd. Buk tråden lidt her og der, så blomsterhovederne bliver, hvor de skal og placer din tråd med blomster rundt i dekorationen. Nu har du en skøn dekoration, som også er nem at pynte videre på med friske løg hele tiden og når vi når senere hen, et par vagtelæg og måske et par små brune fjer.
En super nem ret herhjemme består af vores egen cessar salad med et madbrød til. Jeg steger nogle kyllingebryster på panden i olivenolie, som blot er krydret med salt og peber. Imens er mine brødcroutoner i ovnen, som er tørret italiensk brød eller flute, som jeg har skåret i terne, hældt i en frostpose og hældt olivenolie i og salt. Lukket posen og rystet den godt. Jeg hælder brødterningerne ud på en bageplade med bagepapir og sætter dem i en forvarmet ovn i ca. 25-20 min v/200 grader. Måske giver jeg dem lige et ekstra drys salt inden jeg sætter dem ind. Husk at vaske romainesalaten, og lade den dryppe godt af. Dressingen er min egen, som jeg laver ved at tage et fed hvidløg, 6 æggeblommer lidt salt og et godt stykke parmesanost i en blender. Det hele blendes til det er lysegult og luftigt og derefter tilsætter du mens blenderen kører en tynd stråle af fx. majsolie i æggeblandingen. Lad det køre til det er blandet godt sammen. Jeg tilsætter også lidt ekstra parmesan og lidt piskefløde, da vi bruger det som en dressing. Madbrødet laver jeg ved at tage et lækker kerne franskbrød, som jeg skærer i tern vandret og lodret, dog må du ikke skære helt ned i bunden. Jeg steger svampe/champignon, med hvidløg og ristede pinjekerne i en omgang olivenolie. River en del ost, som kan være en god emmentaler- og cheddarost samt skærer et bundt forårsløg i små stykker. Forårsløgene vender jeg i svampeblandingen. Nu stopper jeg ost og svampefyld ned i alle sprækker af brødet, giver et drys olivenolie og salt på toppen, pakker det ind i stanniol og bager det i ca. 20-25 min v/180 grader i en forvarmet ovn. Pakker det ud af stanniolen og giver det ca. 5-10 min. uden stanniol, til det er lækkert gyldent og sprødt.


Nu har du en lækker salat og et lækkert madbrød, som du også kan bruge som tilbehør til en helstegt kylling eller en god bøf. Fyldet varierer du alt efter, hvad du har lyst til.



1 kommentar: