mandag den 18. marts 2013

En dejlig, hurtig thai-ret




Kender du ikke det, at man er ved at være træt af sovs og kartofler? Så når jeg ikke har lukkevagt i blomsterbutikken er det mig selv der står for madlavningen herhjemme, så jeg prøver at lave lidt lette retter til familien end min mand laver det. Thai-mad falder altid i rigtig god smag, så her kan jeg altid folde mig ud, for alle synes altid det er skønt. Og i dag blev heldigvis ingen undtagelse. Jeg lavede en ordentligt omgang thai-deller med nudler til i en thai-suppe. Synes selv jeg ville lave det hyggeligt med pinde, men det droppede vi jo hurtigt alle sammen, for havde problemer med at få suppen med op. I denne portion var der til vores familie på 5 plus lidt ekstra deller blev det til, til børnenes madpakker dagen efter.

Thai deller:

1½ kg hakket svinekød
1 fintrevet løg
1 stort bdt. koriander,
2 spsk. sød chilisauce
2 æg
1 spsp. fiskesauce
1 tsk. sorte sesamfrø
reven skal fra en limefrugt samt saften fra en halv lime
salt og peber
Olie til stegning

Sauce/Suppe:

1 liter vand
1½ ds. kokosmælk
½ bdt koriander
evt. frisk chili efter behag (Jeg benytter sød chilisauce)
saft fra 1 lime
2 stængler citrongræs
3 limeblade
1 spsk. revet ingefær
Forårsløg (hakket i små stykker)

1 pakke nudler

Alle ingredienserne til dellerne blandes sammen og lad farsen hvile på køl i min. en ½ times tid. Så kommer alle krydderierne til deres ret. Når farsen har hvilet har jeg kogt en stor omgang vand, som er godt saltet, i en en stor gryde til at koge kødbollerne. Tril små kødboller og læg dem i det kogende vand i ca. 5 min. Tages op med en hulske og lad dem dryppe godt af. Inden servering steger jeg dem af i en pande med godt med olie i til de er let gyldne.

Til suppen kommer du alle ingredienserne i en gryde undtaget korianderne, som først skal tilsættes til sidst. Lad suppen koge sammen i gerne en times tid. Smag til med chili og lime efter smag og vend til sidst

Sæt en gryde med vand over og lad det koge op med salt. Når det det koger tilsætter du nudlerne og koger efter anvisningen på pakken.

Server nudlerne i en lille skål, kom suppen ved og læg kødboller ved siden af og drys forårsløg over retten. Det er en dejligt, velsmagende ret, som er nem at gå til og noget jeg kunne spise hver dag (næsten).
På jobbet har vi rigtig meget begravelse for tiden, og vi nærmer os påske og forår, selvom vejret siger noget helt andet. Gå væk med snestormen. Gik i dag en kort tur på stranden og føj, hvor det stormede. Kunne næsten ikke stå på benene, når der kom et vindpust. Men det var meget frisk og sand i hår og øjne er jo bare bagatel. Det er jo dejligt med en fridag, hvor jeg bare intet skal. Intet! Så tog forbi en veninde, der lavede de fineste grønne negle på mig med stene på, så de passer i mit grønne blomsterhumør.







Har den sidste måneds tid fået meget hjælp til noget arbejde og nogle gange er tak bare ikke helt nok, så jeg besluttede mig at de skulle have lidt lækkert på kontoret. Bagte nogle af mine ynglings-småkager, som er triple chocolat cpokies. Lavede dobbeltportion, for gik ud fra jeg ville komme i bad standing i huset, når alle fandt ud af jeg havde bagt uden at de skulle få del i det. Men det blev til mange, så der var også til at kunne give en god portion til min datters venindes familie (Dobbeltportion giver ca. 50 stk.). Men de kan klart anbefales. Jeg bruger Marabou mælkechokolade, Hvid Chrunch chokolade samt en god chokolade med 70%. Det er klart familiens favoritblanding.



Opskrift på chocolate cookies (ca. 25 stk.)

200 g. blødt smør
150 g sukker
150 g brun farin
2 æg
250 g hvedemel
150 g havregryn
1 tsk. bagepulver
ca. 1 tsk. havsalt
ca. 120 g. Marabou Mælkechokolade
ca. 100 g Hvid Crunch
ca. 100 g mørk chokolade

Bagetid: Ca. 8-10 min. v/185 grader



Pisk smør, farin og sukker sammen til en luftig cremet masse og tilsæt et æg ad gangen. Vend i en anden skål de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem lidt efter lidt i massen mens du rører rundt i dejen. Når det er blandet til en dej tilsættes chokoladen som er finthakket, men ikke for fint. Det må gerne være nogle fine stykker. Lad dejen lige køle af min. 10 min. i køleskabet og tage den ud og tril til små kugler, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade inden du sætter dem i ovnen. Som altid, husk at holde øje med småkagerne, da alle ovne ikke bager ens. Lad dem køle af et øjeblik inden du lader dem køle helt af på bageristen. Læg dem i en lufttæt beholder, så de kan holde deres sprødhed, hvis der er nogle tilbage.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar