Med oktober og november er der traditionen tro på mine børns skole også halloween-fest, og nu er det så sidste år min datter kan være med, da hun så slutter på SFO'en. Hun ville så gerne prøve at vinde, så jeg måtte udfolde alle mine kreative gener og finde på noget specielt. Hun ville først være insektzombie, og der måtte jeg komme til kort og ikke ane, hvad jeg skulle finde på (nu vi taler dagen før)! Men i stedet ville hun gerne være en dødsengel! Så vi gik i gang med datterens halloweenkostume og fik en fin, hvid brudejole, som vi fik svinet godt til med masser af teaterblod. Dertil havde hun så et sæt flotte englevinger i blodrød farve. Hendes hår fik en omgang sort spray, som hun ønskede det samt en økse i hovedet på en hårbøjle. Ville nu gerne have haft blod der løb fra øksen ned over ansigtet, men det ønskede frøkenen ikke, og så kom vi til den store udfordring med makeup. Jeg brugte en lynlås, som jeg målte til og klippede, så den ikke var for lang. Derefter tegnede jeg der, hvor lynlåsen skulle sidde op med en kohlblyant. Med en pensel og teaterlim tog jeg en pensel og strøg lim på kohlstregen og på lynlåsen. Satte lynlåsen på ansigtet og holdt den godt fast i ca. 3-5 min. Der var nogle steder der lige var behov for at gå det igennem med lim igen og eftertørre. Jeg brugte både flydende teaterblod samt blod som gele, og lavede også blod ned på halsen. I resten af ansigtet brugte jeg hvid teatermakeup og lavede med sort, detaljer rundt om øjnene og til sidst fik hun mariehøneprikkede, falske øjenvipper på. Alt købt i en kostumebutik i Roskilde. Det blev bare så ulækkert, og da jeg var færdig synes jeg selv, at det næsten var for uhyggeligt at kigge på. Og det var jo så en meget stolt datter der så vandt konkurrencen for bedst udklædte pige i sin klasse. Hun var godt nok meget glad!
Endnu en gang er tiden bare fløjet afsted og den ene dag tager den anden. Har været i gang med dette indlæg i over en halv måned, og det var ikke meningen jeg ville bringe julen ind endnu, men nu er jeg jo i fuld gang med den og det skal du jo også. Så der kommer både mad, kager og masser af jul i dette indlæg i november.
2 dl. mørk Muscovadosukker
125 g. smeltet smør
3 æg
2½ tsk. vanillesukker
185 g mel
1½ dl. grofthakkede pekannødder
1 dl. hakket chokolade eller 100 g Odense chokoladespåner
Forvarm ovnen til 175 g. Pisk æg og Muscovadosukker rigtigt godt til en cremet blanding og tilsæt derefter smør lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt mens du pisker ét æg ad gangen og slut af med at tilsætte mel og vanillesukker. Når det er en fin, blank masse hælder du det i en form beklædt med bagepapir og hælder nødder og chokolade over. Sæt formen i ovnen i ca. 12-15 min. og lade kagen køle lidt af inden du skærer små barer af den. En hurtig kage/bar, som smager himmelsk. Lidt som en brownie, dog med en anden smag. Har efterfølgende også prøvet at bage den med marshmellow, hvid chokolade og frysetørrede hindbær.
Det smagte også godt, dog til den søde side. Serverede den med rørt vanilljieis, så det blev mere som en dessert og det gjorde den ikke dårligere.
En af min favoritretter er braiserede svinekæber, men herhjemme kalder jeg det for stegt svin, for hvis børnene hører ordet svinekæber skal de ikke nyde noget, men de elsker denne ret. Jeg serverer den altid med kartoffelmos med rodfrugter i og en stor portion hakket, bredbladet persille. Herhjemme beregner jeg ca. 2-3 stk. svinekæber pr person. Opskriften er til 4 personer. Husk den smager også fantastisk dagen efter og man kan også sagtens fryse retten ned.
Æblebraiserede svinekæber
12 stk. finpudsede svinekæber
5 stk. hakkede skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
1 stk.citrongræs i skiver
2 store kviste timian
150 g selleri tern
2 røde æbler skåret i tern
3/4 l. god æblesaft
3 dl. fløde
2 dl. bredbladet persille
smør til stegning
Salt og peber
Vend de finpudsede svinekæber i hvedemel og krydr med salt og peber og brun dem godt af i smør. Læg dem i en stegeso eller et stort ildfast fad. Svits løg, hvidløg, citrongræs, timian, selleri og æbler let og hæld det over svinekæberne sammen med æblesaften. Sæt låg på stegesoen og sæt den i ovnen i ca. 2½-3 timer ved 166 grader. Tag nu kødet op. Blend saucen i min. 5 min. Hæld nu saucen tilbage over kødet sammen med piskefløden. Smag til med salt og peber og evt. et lille skvæt sukker. Hvis du ønsker det kan du skære flere æbler ud, svitse dem og tilsætte retten. Ved serveringen drysser du hakket persille over retten. Når det skal gå hurtigt svitser jeg ikke grøntsagerne af, men putter dem direkte i min stegeso.
Jeg er i fuld gang nu med at producere juledekorationer, og kan her vise nogle fotos, så det kan jo være du kan få nogle ideér. Det jeg her viser er dekorationer, som kan bruges år efter år, da jeg ikke har benyttet frisk gran eller lignende. Jeg vil sige en limpistol er uundværlig til at frembringe dekorationerne. Du kan skifte mine ting ud med andre ting du selv har eller har fundet i naturen og du kan jo også bruge andre farver. Mit er meget natur og ikke så glimmer- og fyldt med kugler, osv., men det kan måske hjælpe dig til at komme i gang. Du er meget velkommen til at skrive til mig, hvis du har brug for hjælp. Alle bloklys er trådet med elefanttråd, som kan købes hos din blomsterhandler eller hos en hobbybutik. Jeg varmer tre stykker af ca. 6 cm op og stikker i enden af lyset, godt fordelt med luft i mellem.Det gør at lyset står stabilt og ikke skal vente på evt. ler skal tørre op om lyset. Bl.a. en af de dekorationer jeg viser har jeg brugt meget længere elefanttråd, så lyset står op over dekorationen, så man også kan pynte nedeunder lyset. En lidt anderledes idé, men dekorationen
er blevet super fin.
Det store træ er lavet ved at putte tøroasis ned i bunden samt 3 kg ler ovenpå. Jeg var så heldig at naboen havde beskåret et fint træ og ville smide disse fine grene til storskrald, men jeg nåede at haspe dem inden. Så jeg har benyttet et stor, tyk gren i midten, som er stukket godt ned, både i oasis og i ler. Jeg dækker ler med pudemos og talantsiamos samt svensk lav. Derefter har jeg brugt små grene med lav og lærkegrene, som skiftevis er bundet om den store gren med blomsterståltråd. Start nedefra og sæt grene fast efterhånden opad. Når du er nået op til toppen kan du med limpistol sætte mindre grene fast på din "stamme" og limme lidt flere lærkekogle fast og evt. dække dér, hvor du måske skal skjule din ståltråd på stammen. Til slut har jeg sprayet elefanthud over det hele og drysset et fint lag glimmer på grenene. Dette træ kan du have år efter år, og er super dekorativt.
Mange af dekorationerne er beskrevet i december-indlægget 2012, men hvis du savner en how-to-do, så skriv endeligt, så skal jeg nok beskrive fremgangsmåder, men måske kan du finde lidt inspiration til at lave dine egne dekorationer til glæde for dig selv, familie og venner evt.
En lille hurtigt og meget lækker snack/tapas er med laks og flødestuvet spinat. Jeg bruger brød, skåret i tynde skiver og bagt gyldent i ovnen med et lille lag smør på. Laksen lægger jeg ovenpå og tilsætter flødestuvet spinat, som jeg laver som flg.: Vask en stor pose spinat i koldt vand og lad vandet dryppe godt fra. Smelt 15 g smør på en pande og tilsæt 1 spsk. mel, mens du rører til en meljævning. Jeg tilsætter nu 1/4 dl. piskefløde, som jeg koger op, mens jeg pisker og tilslut smager jeg til med salt og peber. Det skal være en tyk, grødet masse, for når spinat tilsættes bliver den tyndere grundet vandet i spinaten. Skru ned for varmen og tilsæt spinaten. Smag til en ekstra gang med salt, peber og evt. lidt sukker.
Til slut vil jeg også takke for den store opbakning til min blog, da jeg er ved at runde 9.000 hits, som jeg er helt overvældet over. Tusinde tak....
Det smagte også godt, dog til den søde side. Serverede den med rørt vanilljieis, så det blev mere som en dessert og det gjorde den ikke dårligere.
En af min favoritretter er braiserede svinekæber, men herhjemme kalder jeg det for stegt svin, for hvis børnene hører ordet svinekæber skal de ikke nyde noget, men de elsker denne ret. Jeg serverer den altid med kartoffelmos med rodfrugter i og en stor portion hakket, bredbladet persille. Herhjemme beregner jeg ca. 2-3 stk. svinekæber pr person. Opskriften er til 4 personer. Husk den smager også fantastisk dagen efter og man kan også sagtens fryse retten ned.
Æblebraiserede svinekæber
12 stk. finpudsede svinekæber
5 stk. hakkede skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
1 stk.citrongræs i skiver
2 store kviste timian
150 g selleri tern
2 røde æbler skåret i tern
3/4 l. god æblesaft
3 dl. fløde
2 dl. bredbladet persille
smør til stegning
Salt og peber
Vend de finpudsede svinekæber i hvedemel og krydr med salt og peber og brun dem godt af i smør. Læg dem i en stegeso eller et stort ildfast fad. Svits løg, hvidløg, citrongræs, timian, selleri og æbler let og hæld det over svinekæberne sammen med æblesaften. Sæt låg på stegesoen og sæt den i ovnen i ca. 2½-3 timer ved 166 grader. Tag nu kødet op. Blend saucen i min. 5 min. Hæld nu saucen tilbage over kødet sammen med piskefløden. Smag til med salt og peber og evt. et lille skvæt sukker. Hvis du ønsker det kan du skære flere æbler ud, svitse dem og tilsætte retten. Ved serveringen drysser du hakket persille over retten. Når det skal gå hurtigt svitser jeg ikke grøntsagerne af, men putter dem direkte i min stegeso.
Jeg er i fuld gang nu med at producere juledekorationer, og kan her vise nogle fotos, så det kan jo være du kan få nogle ideér. Det jeg her viser er dekorationer, som kan bruges år efter år, da jeg ikke har benyttet frisk gran eller lignende. Jeg vil sige en limpistol er uundværlig til at frembringe dekorationerne. Du kan skifte mine ting ud med andre ting du selv har eller har fundet i naturen og du kan jo også bruge andre farver. Mit er meget natur og ikke så glimmer- og fyldt med kugler, osv., men det kan måske hjælpe dig til at komme i gang. Du er meget velkommen til at skrive til mig, hvis du har brug for hjælp. Alle bloklys er trådet med elefanttråd, som kan købes hos din blomsterhandler eller hos en hobbybutik. Jeg varmer tre stykker af ca. 6 cm op og stikker i enden af lyset, godt fordelt med luft i mellem.Det gør at lyset står stabilt og ikke skal vente på evt. ler skal tørre op om lyset. Bl.a. en af de dekorationer jeg viser har jeg brugt meget længere elefanttråd, så lyset står op over dekorationen, så man også kan pynte nedeunder lyset. En lidt anderledes idé, men dekorationen
er blevet super fin.
Det store træ er lavet ved at putte tøroasis ned i bunden samt 3 kg ler ovenpå. Jeg var så heldig at naboen havde beskåret et fint træ og ville smide disse fine grene til storskrald, men jeg nåede at haspe dem inden. Så jeg har benyttet et stor, tyk gren i midten, som er stukket godt ned, både i oasis og i ler. Jeg dækker ler med pudemos og talantsiamos samt svensk lav. Derefter har jeg brugt små grene med lav og lærkegrene, som skiftevis er bundet om den store gren med blomsterståltråd. Start nedefra og sæt grene fast efterhånden opad. Når du er nået op til toppen kan du med limpistol sætte mindre grene fast på din "stamme" og limme lidt flere lærkekogle fast og evt. dække dér, hvor du måske skal skjule din ståltråd på stammen. Til slut har jeg sprayet elefanthud over det hele og drysset et fint lag glimmer på grenene. Dette træ kan du have år efter år, og er super dekorativt.
Mange af dekorationerne er beskrevet i december-indlægget 2012, men hvis du savner en how-to-do, så skriv endeligt, så skal jeg nok beskrive fremgangsmåder, men måske kan du finde lidt inspiration til at lave dine egne dekorationer til glæde for dig selv, familie og venner evt.
En lille hurtigt og meget lækker snack/tapas er med laks og flødestuvet spinat. Jeg bruger brød, skåret i tynde skiver og bagt gyldent i ovnen med et lille lag smør på. Laksen lægger jeg ovenpå og tilsætter flødestuvet spinat, som jeg laver som flg.: Vask en stor pose spinat i koldt vand og lad vandet dryppe godt fra. Smelt 15 g smør på en pande og tilsæt 1 spsk. mel, mens du rører til en meljævning. Jeg tilsætter nu 1/4 dl. piskefløde, som jeg koger op, mens jeg pisker og tilslut smager jeg til med salt og peber. Det skal være en tyk, grødet masse, for når spinat tilsættes bliver den tyndere grundet vandet i spinaten. Skru ned for varmen og tilsæt spinaten. Smag til en ekstra gang med salt, peber og evt. lidt sukker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar