Så kom vi ind i oktober måned, som jeg elsker for alle de skønne farver naturen bringer. Der er da ikke noget mere fantastisk end alle de gyldne farver i den skønne efterårsssol og alle de spændende ting der nu kan laves. Terrassen er ryddet for sommer og efteråret har sneget sig ind i form af lyng, Gaulteria (tyggegummiplanten) og græskar, samt skønne kranse og masser af stearinlys. Mine puder i stuen er skiftet ud, tæpper lagt frem og brændekurven fyldt op. Pels og horn/gevirer er kommet frem igen, og jeg glæder mig til de hyggestunder i sofaen med dejlig te, hjemmebag, pejsen der varmer og fred og ro. Man kan hurtigt lave lidt hygge omkring sig. Der skal ikke så meget til. Læg evt. små kvæder eller æbler på et fad med lys eller flotte kastanier.
Jeg har også haft meget at se til, da jeg har lovet at lave en masse kager.Og jeg har fået bagt og lavet dejlig mad. Den første kage jeg kastede mig ud i, var en overraskelse til en skøn pige/dame, som jeg synes havde fortjent en sjov kage til sin fødselsdag og jeg ved hun elsker ugler. Jeg bagte lyse lagkagebunde med chokoladestykker i.
Kagefyldet var jordbær-, chokolade- samt vanillemousse. Kagen er smurt op med smørcreme med vanille og overtrukket med fondant. Uglen er bygget op i Rice Krisp Treat og understøttet med popcakesugerør under den (som er sat i kagen). Kagen bragte stor lykke og var en stor overraskelse for hende der fik den overrakt. Alle opskrifter ligger i indeks.
Rice Krisp Treat:
250 g små skumfidusser eller store, skåret i små stykker
100 g smør
175 g Rice Krisp
3 dråber vanilleekstrakt
Smelt smør og tilsæt skumfidusserne, som smelter sammen til en masse. Tilsæt nu Rice Krisp og rør det godt sammen. Hæld det i en form som er beklædt med bagepapir og husk det skal presses let sammen. Lad Det køle lidt af inden du med handsker former massen til den figur du nu skal bruge. Kan og skæres til når det er helt afkølet.
Jordbær mousse:
200 g jordbær (frosne)
50 g sukker
1/2 vaniljestang
3 blade husblas
2,5 dl fløde
Kog jordbær og sukker op i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen. Lad resten af stangen koge med og fjern skummet med en ske. Når det er kogt godt sammen efter ca. 10 min., tages det af varmen og blendes med en stavblender. Læg husblas i blød i kold vand i 10 min. Rør husblas i jordbærpureen så det smelter – tjek om jordbærpureen har den rigtige temperatur med en finger på bunden af gryden, det skal være så varmt at man kun lige kan holde sin finger det i. Når husblassen er opløst sættes blandingen på køl.
Når jordbærpureen er kølet lidt ned, piskes fløden til flødeskum. Rør lidt af flødeskummet i blandingen af gangen. Sæt moussen på køl til det er stift, min. 3 timer. Pisk moussen igennem inden den lægges i kagen.
Vanillemousse:
4 æggeblommer
200 g sukker
4 dl mælk
2 spsk. maizenamel
1 vanilliestang
3 blade husblas
3 dl pisket flødeskum
Læg først husblassen i blød i en skål med koldt vand og stil det til side. Rør æggeblommer med sukker og Maizena i en skål til det er tykt og cremet. Varm mælken op til kogepunktet. Rør den varme mælk i æggesnapsen mens du rører det godt sammen. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og kom både korn og stænger i cremen. Varm cremen op i en gryde og kog den igennem under omrøring, indtil den blive mørk gul og tyk. Hæld cremen over i en skål. Kom husblassen i den varme creme under omrøring. Tag nu vanillestangen op. Lad cremen køle af i køleskabet, indtil cremen er helt kold og husblassen begynder at stivne. Det tager ca. 2 timer. Når cremen har tyknet lidt, vendes flødeskummet i cremen og stilles på køl igen i min. 3 timer.
SÅ KAN VI HURTIGT SPRINGE TIL NÆSTE PROJEKT...
Dagen efter skulle jeg levereCupcakes til fejring fødselsdag i Greve Centeret hos Catalina's Konad Denmark, hvor jeg bagte forskellige typer. Den ene var en almindelig muffindej med vanille, som jeg lavede med en vanillecreme som jeg havde dyppet i Candy Pop Rocks på toppen. Det var super god og sjov. Opskriften var basis muffins som ligger i indeks. Der bliver ca. 35-40 stk. mini af denne opskrift).
Smørcreme:250 g smør
400 g flormelis
½ tsk. vanilleekstrakt
ca. 1 spsk. mælk
Pisk nu smør blødt og tilsæt flormelis, ekstrakt og lidt mælk ad gangen. Pisk det gerne igennem i ca. 5-10 min.
Anden mufin/cupcake var samme opskrift blot med lakridspulver tilsat. Jeg havde tilsat ca. 1½ tsk. lakridspulver i dejen, hvilket gav en okay lakridssmag og ikke for overdøvende. Som topping hertil valgte jeg at lave en smørcreme med 2 tsk. frysetørrede, pulveriserede solbær. Uhmm, det var en skøn og frisk kombination.
Tredje mufin var en chokolademuffin med chokoladeganche på toppen med havsalt og sidste og fjerde muffin var en fersken-/gulerodsmufin med flødeostecreme. Ialt lidt over 200 stk., som vist bragte stor lykke.
Chokolademuffin: (ca. 35-40 stk. mini)
100 g hakket, mørk chokolade
175 g smør i tern
225 g sukker
4 æg
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2½ spsk. kakaopulver
1 knivspids salt
Varm smør og chokolade over vandbad til blandingen er blank og jævn. Tag nu blandingen af varmen og rør sukker i. Lad det nu køle af. Når det er afkølet efter ca. 10 minutter rører du det igennem i ca. 3 min. med en håndmikser og tilsæt nu et æg ad gangen. Bland i en skål bagepulver, mel, kakao og sigt det i og tilsæt til slut salt. Fordel nu dejen i formene og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 12-14 min. Husk de skal være afkølet helt inden du pynter dem med flg.:
Chokoladeganache
2½ dl piskefløde
175 g god, hakket, mørk chokolade (min. 70%)
1 tsk. vanilleekstrakt
1 knivspids salt
havsalt i flager til pynt
Opvarm piskefløden i en gryde for middel varme, indtil det lige når kogepunktet. Tag gryden fra varmen og rør nu chokoladen i og du skal nu røre til alt chokoladen er smeltet og ganachen er jævn og blank. Lad den køle helt af og blive fast inden du pynter dine cupcakes. Når du har sprøjtet ganachen på dine cupcakes pynter du med flagesalt.
Sidste og fjerde version af cupcakes blev så denne:
Fersken-/gulerodsmuffins (ca.60 stk.)
2 æg
250 g sukker
150 g margarine
½ ds blendet ferskner
175 g fintrevet gulerødder
1/4 dl saft fra fersknerne
100 g kokosmel
175 g mel
1½ tsk. natron
2 tsk. vanillesukker
Æggene røres godt sammen med sukker og margarine. Bland gulerødder, ferskner og kokosmel og rør det i æggemassen. Melet blandes med natron og vanillesukker og vendes i blandingen til sidst. Hæld dejen i muffinformene og bag dem ved 175 g i ca. 12-14 min. Lad dem køle helt af inden du pynter dem med:
Marengs til toppen:
3 æggehvider
180 g melis
1/4 tsk. vinsten
½ tsk. vanilleekstrakt
Psik æggehvider, sukkero og vinsten i en varmfast skål. Pisk blandingen godt over vandbad indtil sukeret er smeltet. Tag nu skålen fra varmen og pisk videre ved lav hastighed med en håndmikser. Pisk efter 2 min. ved høj hastighed til der dannes små, faste og blanke toppe. Pisk nu vanille i og sæt marengsmassen i køleskabet i ca. 10 min. Nu kan du så sprøjte massen på dine cupcakes og slut af med at brænde marengsen med en gasbrænder. Afstanden skal være ca. 10 cm fra kagen.
Nu når jeg bager så meget for tiden, så er tiden også mindre når det kommer til madlavning til familien. Så nu er min stegeso så virkelig kommet godt i brug. Det kræver ikke det helt store forberedelse og det er altid velsmagende. Denne ret er til ca. 6-8 personer.
Saugmanns Mexikanermix
4 store kyllingefiletter uden skind
1 glas salsa (du bestemmer selv, hvor stærk)
1 ds. flåede cherrytomater
2 store løg skåret i tern
4 skrællede gulerødder, skåret i tern
3 selleristænget, skåret i mindre stykker
6 fed hvidløg
1½ dl. kyllingefond
Det hele kommes i stegesoen og steges nu mellem 6-8 timer ved 80 grader. Husk at holde øje med at der er lidt væde ved...ellers tilsæt lidt ekstra. Når det har stegt færdigt tager du stegesoen ud af ovnen og tager låget af. Tag nu to gafler og split/riv kyllingekødet fra hinanden til det er helt trevlet. Skru ovnen op til 200 grader og rør det hele sammen nu og tilsæt et lille bæger creme fraiche 18%, salt, peber, friske forårsløg, en pose revet mozarellaost samt en pose revet goudaost. Hvis I kan lide det lidt spicy kan du tilsætte hakket chili også. Rør det hele rundt og sæt stegsoen uden låg tilbage i ovnen og lad det stege i ca. 5-7 min. Server med evt. tortillaer som er lunet, taccos eller andet tilbehør. Jeg serverer med majspandekager, som jeg udstikker til små taccostørrelser. Jeg friterer resterne i lidt olie på en pande/en gryde og serverer med en god gaucemole.
Så kom dagen for næste kage... Ja, pyha! Jeg havde bestilling til lille Louis, som jeg sidste år lavede Piratkagen til. Nu er han så 4 år og skal selvfølgelig have en Spiderman kage... Jeg bagte lyse lagkagebunde, hvor opskriften er i indekset og fyldet var chokolademousse med hele, friske solbær og igen jordbær- og vanillemousse. Den bragte igen lykke og lille Louis havde en fantastisk dag. Hip Hip Hurra.
Nå, men jeg må jo springe ud i det!!! En super idé til en halloween kage, men nok den klammeste kage jeg længe har lavet, men også en meget omtalt kage. Det er så at sige en Kattebakke kage, så jeg har være i Pet Store og købe kattebakke og ske for 60 kroner og måtte så i gang, Bagte Ida's chokoladekage, som står i indeks samt en helt almindelig sandkage. Begge kager skal køles helt af inden du smuldrer dem i en stor skål til det er helt som sand. Jeg bruger mine hænder til det.
Sandkage til sandkageform:
250 g smør, stuetemperatur
200 g sukker
4 æg
250 g mel
Det tempererede smør og sukker røres godt sammen og tilsættes et æg ad gangen under piskning. Rør dejen til den er let og luftig. Vend melet i og hæld dejen i en form som er smurt godt, helt op til kanterne. Bages ca. 1½ time v/170 grader.
Imens du bager tager du en pakke vanillepulver og tilbereder cremen, som det står på pakken og stil den på køl. 1 pakke Mariekiks knuses nu også til det er helt fint. Lad dog gerne lidt større stykker være tilbage. Vend et par dråber grøn frugtfarve i kikseblandingen, dog uden at det bliver for grønt. Læg nu Malaco chokostænger på et varmeapparat i ca. ti minutter.
Vend kagekrummerne og vanillecremen sammen og hæld det i kattebakken og strø nu kiksestrøelsen over hist og pist. Tag nu dine chokostænger og form til små katte-pøller og vend dem lidt i kikseblandingen. Du bestemmer selv, hvor mange pøller du ønsker i bakken. Jeg havde kun tre. Det er en meget klam kage, som man skal tage mod til at smage. Det er ikek den største kageoplevelse, den er lidt som en romkugledej, men den smager fint... Husk jeg sidste år også lavede halloweenkage og klamme fingre af småkagedej.
http://stinassmag.blogspot.dk/2012/11/halloween-mummie-kage.html.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar