
Men imens skal du jo ikke snydes for lidt lækkerier. Det er godt nok et stykke tid siden jeg lavede denne menu til gæster herhjemme, men du skal jo ikke snydes for det.
Jeg lavede lidt forskellige lækkerier. Som du nok kan se var det et tapasbord med brød, fisk, suppe, osv. Jeg lavede flg.:
Thai-tomatsuppe m. peberrodschips
Kokosrejer med mangosalsa
Fetadrøm m. stegt rugbrød
Vagtelæg m. flagesalt
Hj. lavet Pesto
Stegte chorizopølser
Dadler i baconsvøb
Brød m. aoli, parmaskinke og manchegoost
Brød m. aoli, laks og marineret artiskok
Brød m. Jordskokkepuré og jordskokkechips samt stegt reje
Brød m. gorgonzola og stegte balsamicoløg
Oksemørbrad m. trøffel-/sennepsdressing, spanske, røgede mandler og purløg
Glemte desværre grundet det hyggelige selskab at tage billeder af desserten, der selvfølgelig også bestod af tapasdesserter:
Minimuffins med fersken og ananas
Mini flødeboller
Mini-ispinde, 2 varianter
Minikys
Jeg har så lige også fået tid til at lave verdens bedste blåbær cupcakes, hvis jeg selv skal sige det. De blev bare super gode, og det er ikke sidste gang jeg har lavet dem.
Blåbærcupcakes med chokoladeganache (ca. 15 stk.)
175 g hvedemel
50 g mandelmel
2 1/2 tsk. bagepulver
130 smør, blødt
200 g sukker
Korn fra 1 vanillestang
1/2 spsk. revet citronskal fra økologisk citron
2 æg
1 1/2 dl yoghurt naturel
150 g blåbær
Forvarm ovnen til 180 grader og rør smør, sukker og vanille til det er lyst og luftigt. Tilsæt revet citronskal og et ad gangen mens du pisker. Vend de tørre ingredienser i blandingen og bland det til en blød dej. Vend til sidst blåbær i dejen og fordel dejen i formene og kom dem i ovnen i ca. 20 min.
Imens cupcakes er i ovnen kan du gøre klar til topping til dine cupcakes.
0,75 dll piskefløde
200 g finthakket chokolade 65%
250 g mascapone50 g Philidelhia ost
3 spsk. flormelis
Blåbær til pynt
1 1/2 spsk. blåbærmarmelade
Kog fløden op og tage det af varmen. Lad det lige stå 5 min. inden du hælder det over den hakkede chokolade under omrøring- Stil til side. Imens pisker du mascapone, Philidelhiaost og flormelis sammen til det kan danne bløde toppe. Ca. 5-7 min. Vend nu med en spatel ostecremen sammen med flødechokoladen og sæt den på køl i ca. 1 time. Det passer ca. med bagetid og afkøling af cupcakes. Når creme og cupcakes er kølet af kan du sprøjte med en tyllepose et godt lag chokoladeganache på hver cupcakes. Smelt marmeladen i en lille gryde. Pynte med blåbær på hver cupcake og dryp lidt marmeladegele over her enkelt. Jeg havde en rest hvid chokolade til overs fra en anden gang, så jeg rev hvid chokolade over til slut. Skal opbevares i køleskab.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar