fredag den 18. januar 2013

Og turen går til Milano...

Jeg må jo sige jeg simpelt hen har nydt det sidste stykke tid. Jeg har været i Milano med min mand og spist det dejligste mad, gået lange ture, shoppet og drukket drinks og vin. Hvad mere kan man ønske sig?

Inden vi tog afsted  havde jeg lige et par opgaver jeg skulle have klaret på arbejdet. På Grøntorvet i København stod de dejligste pæoner, perlehyacinter, ranunkler, forglem mig ej og franske anemoner, så man blev i helt forårshumør. Selv om kalenderen og vejret siger noget helt andet. Torvet sprudler af masser af forårsblomster, som små tulipaner i potter, de fineste vibeæg og vintergækker og kæmpe potter med syrener i fuldt flor. Så de fleste af buketterne jeg fik bundet blev meget forårsinspireret i skønne pastelfarver og pakket ind i brunt, rustikt papir med pastelgrønt silkepapir og lavendelfarvet mat bånd. Det er ligesom jeg bedst kan lide det.


En af de andre ting jeg også skulle kreere var noget bordpynt til et fødselsdagsbord, hvor jeg fik krukkerne leveret. Havde helt frie tøjler, men det måtte gerne være med lidt i farver. Lagde den grønne vådoasis i vand og skar den til i skålene. Dækkede af med galakseblade i kanterne. Til dekorationerne brugte jeg hvide fresia, nelliker, crysanthemum og gerbera i pink, cremefarvede roser, perlehyacinter, forglem mig ej, lyserøde ranunkler og voksblomster, Lilla roser og siv til at pynte af med. Det blev rigtigt store og flotte dekorationer.

Med de sidste ting på plads kunne jeg tage afsted med ro i maven til Milano. Det var dejligt bare det at tage afsted. Det er også så skønt at selv om man tager afsted meget tidligt hjemmefra, så har man næsten en hel dag i Milano. Vi installerede os på hotellet, som lå 11 min. i Metroen væk fra centrum, så det var super nemt, og vi stod pludseligt i det meget skønne område ved Duomoen.


Dagene fløj afsted og vi fik en masse at spise og dejligt at drikke. Jeg har altid været vild med fisk og skaldyr, så jeg vil jo ikke snyde dig for at se nogle af de skønne retter jeg fik indtaget både med skaldyr og uden.

Penne Arrabiata

Laks i hvidløg og friterede sardiner

 Søsnegle i tomat

 Kammuslinger, gratineret

 Hummer m/salat og vinagrette

 Friterede skaldyr og blæksprutte
 Røget, stegt blæksprutte og fyldt blæksprutte

Kan varmt anbefale en fantastisk, lækker restaurant i Milano, som vi spiste på med to lokale milanessere. Må sige det var super lækkert og et hyggeligt sted, men ikke et sted vi lige selv havde fundet. Så er du i Milano, kan lide fisk, så er det værd at besøge http://www.alsalegrosso.it/. Ligeledes fik vi nogle gode tip til steder, hvor der var hyggeligt at sidde/gå og dagen efter vores restaurantbesøg tog vi til Brera, som er et meget intimt, hyggeligt område, med gågader, hyggelige cafeer og mange antikvitetsbutikker og andre spændende butikker.
Nu er hverdagen så begyndt igen og nogle gange skal maden bare være hurtig og enkel. Så efter vi er kommet hjem har jeg så lavet en dejlig thai-inspireret tomatsuppe med hjemmebagt brød til.

Thai-/tomatsupper til 4 pers.

3 ds. flåede, hk. cherrytomater
1½ spsk. tomatpure
1 stængel citrongræs
1½ spsk. friskrevet ingefær
2 finthakket hvidløg
½ hakket løg
1 ds. kokosmælk
1 dl. piskefløde (kan udelades)
3/4 dl. sød chilisauce
1 spsk. Panang Curry paste
1 bdt. koriander eller persille
1 dl. kyllingefond
salt og peber og sukker
Olie til stegning

Start med at svitse hvidløg, løg og citrongræs i lidt olie til det begynder at tage lidt farve. Tilsæt curry paste og ingefær og rør rundt. Tilsæt hk. tomater og tomatpureen og rør rundt igen til det er godt blandet sammen. Tilsæt alle de andre ingredienser, dog ikke koriander, og kog suppen op og lad den koge/simre i ca. ½ time. Brug en stavblender til at purere med i gryden og smag til med salt og peber og en anelse sukker. Til sidst tilsættes hakket koriander og kan man ikke lide smagen af koriander kan man benytte persille, brøndkarse eller anden krydderurt. Tilsæt evt. en skefuld creme fraiche 38% i midten af tallerkenen eller yoghurt naturel.

Som tilbehør bagte jeg hjemmebagt brød med krydderier på. Du kan selv variere toppingen alt efter, hvad det er til eller blot pensle med vand eller sammenpisket æg, så det er neutralt. Du kan også skifte lidt af hvedemelet ud med grovere meltyper eller tilsætte krydderurter i dejen.

Franske baguetter (4 stk.)

½ l vand
1-2 spsk. olivenolie
50 g gær
1½ tsk. salt
725-800 g hvedemel

Varm vand og olie op, til det er lunkent. Rør gæren ud heri. Tilsæt salt og det meste af melet og rør dejen godt sammen. Dæk til med film over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 times tid). Læg dejen efter hævningen på et meldrysset bord og ælt den grundigt. Gerne 5 minutter. Skær den i 4 stykker og form hvert stykke til en aflang pølse. Læg dem på bageplade beklædt med bagepapir, pensl. med vand og lav ridser på skrå med en skarp kniv. Efterhæves ca. en ½ time et lunt sted.

Pensl nu med sammenpisket æg og drys evt. birkes, salt eller krydderurter ovenpå eller pensl blot med vand for en sprødere skorpe. Sæt en ildfast skål med vand i bunden af ovnen og bag baguetterne i midten af ovnen i ca. 20 min v/200 grader. 
Jeg valgte at lave 3 baguettes og lave et lidt sjovere brød med nigellafrø, rosmarin og salt på. Rullede blot dejen ud som et blad og klippede et bladmønster i dejen.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar